Espoon asuntojen ensimmäiset puukerrostalot rakennetaan Finnooseen

Espoon Asunnot Oy ja KW-Component Oy allekirjoittivat perjantaina 5.3.2021 urakkasopimuksen kahden viisikerroksisen kerrostalon rakentamisesta Finnooseen. Osoitteeseen Hyljetie 3 rakennettava kohde on Espoon Asuntojen ensimmäinen puurakenteinen kerrostalokohde, ja sen on määrä valmistua loppuvuodesta 2022. 

Tulevina vuosina ekologisesti kestävä rakentaminen lisääntyy myös Espoossa. 
– Kiinnostus puurakentamista kohtaan on lisääntynyt ilmastotietoisuuden kasvaessa. Pystymme pienentämään rakentamisen hiilijalanjälkeä lisäämällä puun käyttöä rakentamisessa, Espoon Asuntojen rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä sanoo.

Hyljetie 3:een rakennettava puukerrostalokohde toteutetaan puurakenteisilla moduuleilla. Kohde muodostuu kahdesta viisikerroksisesta rakennuksesta, jotka sijoittuvat lähelle Finnoon tulevaa metroasemaa. 
Kerrostaloihin valmistuu 72 kohtuuhintaista kotia, joiden koot vaihtelevat 35-neliöisestä yksiöstä 63-neliöiseen kolmioon. Asuntojen keskipinta-ala on 51,9 neliötä. 
– Tilaelementtirakentaminen lyhentää säiden armoilla tehtävän rakentamisen minimiin ja nopeuttaa myös asuntojen valmistumista, koska moduulit tehdään valmiiksi suojatuissa tehdasolosuhteissa. 

Hyljetien puukerrostalot toteutetaan A-energialuokan kohteena. Rakennukset liitetään kaukolämpöverkkoon, mutta suunnittelussa otetaan huomioon myös uusiutuvan energian käyttäminen. Rakennusten katoille suunnitellaan varaus aurinkopaneeleille. 

Kerrostalomoduulit valmistetaan Raahessa

Espoon Asuntojen ensimmäisen puukerrostalokohteen toteuttamisesta vastaa urakkakilpailun voittanut KW-Component Oy, joka kuuluu raahelaiseen Woodcomp-yhtiöihin.
– Puukerrosrakentaminen on kovassa kasvussa ja on hienoa päästä toteuttamaan tämä hanke Espoon Asunnoille, sanoo Woodcompin toimitusjohtaja Marko Paloniemi.
– Yhtiömme valmistaa puukerrostalojen asuntomoduulit puunjalostuksesta lähtien yhtiön Raahen tehtailla. Käytämme kotimaista puuta ja työllistämme Suomessa, Paloniemi lisää. 

Puu on rakennusmateriaalina tutkitusti terveellinen. Se vaikuttaa myös viihtyisyyteen, mm. sisäilmaan ja akustiikkaan. Hyljetien puukerrostalojen viihtyisyyttä lisäävät myös useat asumisen älyratkaisut. 

Kohteen pääsuunnittelusta vastaa arkkitehti Markku Ranne Arkkitehtitoimisto Avario Oy:stä. 

Kohtuuhintaisille asunnoille on kysyntää

Hyljetie 3 on Espoon Asunnoille reilun 15 miljoonan euron investointi. Se toteutetaan ARAn 40 vuoden pitkällä korkotuella ja aikanaan tehtävissä asukasvalinnoissa noudatetaan ARAn asukasvalintakriteerejä.

Pääkaupunkiseudulla kohtuuhintaisten asuntojen kysynnän on ennustettu jatkuvan suurena, sillä alueen asukasmäärä kasvaa työvoiman tarpeen, kaupungistumisen ja maahanmuuton myötä. Etenkin yksiöt, pienet kaksiot ja kolmiot ovat jatkossa kysyttyjä.
– Tarvetta on neliöiltään tehokkaammille ja pohjaratkaisuiltaan nykyaikaisille asunnoille, sillä 80 prosenttia meille tulevista vuokra-asuntohakemuksista on yhden tai kahden hengen ruokakunnilta, Räihä sanoo.

Vuonna 2020 Espoon Asunnoille valmistui neljä uudiskohdetta, ja niihin 374 uutta kohtuuhintaista kotia.
– Viime vuonna rakenteille saamiemme uudiskohteiden asuntomäärä ylsi 480 asuntoon. Kaikkiaan rakenteilla oli vuoden 2020 lopussa yhdeksän kiinteistöä, joihin valmistuu aikanaan 732 asuntoa, Räihä kertoo.

Lataa 8.3.2021 julkaisuvapaa lehdistötiedote täältä

Lisätietoja 

KW-Component Oy

Hankepäällikkö Jouni Lahtinen
jouni.lahtinen@woodcomp.fi, puh 044 589 3512

Toimitusjohtaja Marko Paloniemi
marko.paloniemi@woodcomp.fi, puh 050 039 1949

KW-Component Oy 
KW-Component Oy on keskittynyt teolliseen puurakentamiseen ja puukerrostalojen kvr-urakointiin. Se on osa raahelaista Woodcomp konsernia, joka tarjoaa tarjoa asiakkailleen korkealaatuisen puurakentamisen konseptin, joka varmistaa kestävän, ympäristöä kunnioittavan rakentamistavan ja terveelliset asumisen ratkaisut. Woodcomp-yhtiöiden liikevaihto oli viime vuonna noin 28 miljoonaa euroa ja se työllistää keskimäärin 140 henkilöä.

Espoon Asunnot Oy

Rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä
pirjo.raiha@espoonasunnot.fi, puh 040 533 0021

Espoon Asunnot Oy
Espoon Asunnot on Espoon suurin vuokra-asuntojen tarjoaja ja Espoon kaupungin sataprosenttisesti omistama yhtiö, jonka liikevaihto oli viime vuonna 139,2 M€. Asunnoissamme asuu yli 30 000 espoolaista. Vuosittain aloitamme keskimäärin 400 uuden kohtuuhintaisen asunnon rakennuttamisen.