Espoon Asuntojen puukerrostalot valmistuivat

KW-Component Oy urakoi kaksi viisikerroksista puukerrostaloa Finnooseen. Puukerrostalot luovutettiin kohteen tilaajalle Espoon Asunnot Oy:lle tiistaina 28.2.

Kahdessa viisikerroksisessa puukerrostalossa on kaikkiaan 72 asuntoa huoneistoneliömäärältään 3736 m2. Maatyöt käynnistettiin joulukuussa 2021 ja asuntomoduulien valmistus alkoi Raahen tehtaalla keväällä 2022. Rakentaminen sujui nopeasti maailmaa ravistelleiden kriisien keskelläkin.

– Nopeus on yksi teollisen puukerrosrakentamisen eduista. Rakentamisaika lyhenee ja kohteet saadaan luovutukseen nopeammin perin- teiseen paikallarakentamiseen verrattuna. Woodcomp-yhtiöiden toimitusjohtaja Marko Paloniemi sanoo.

Kohteen KVR-urakoitsija KW-Component kuuluu Woodcomp-yhtiöihin.

Modulaarista ja ekologista rakentamista

Woodcomp on hionut tehokkaaksi sekä modulaarisen puukerrosrakentamisen käytännöt että tilaelementtien teollisen valmistamisen.

– Yleisen kustannustason nousu haastaa myös puukerrosrakentamista. Siksi on tärkeää, että prosessit ovat tehokkaita suunnittelusta tuotantoon ja työmaatoimintoihin saakka.

Moduulirakentaminen lyhentää säiden armoilla rakentamisen minimiin, jolloin voidaan paremmin varmistaa kuivaketjun toteutuminen. LVL (laminated veneer lumber) -rankamoduuleihin perustuvat tilaelementit mahdollistavat myös tätä korkeamman rakentamisen.

– Suhdanteista huolimatta puukerrosrakentaminen on kasvussa. Tällä hetkellä meillä on useampi merkittävä puukerroskohde joko hanke- suunnittelussa tai neuvotteluasteella.

Woodcomp valmistaa puukerrostalojen asuntomoduulit puunjalostuksesta lähtien yhtiön Raahen tehtailla. – Käytämme kotimaista puuta ja työllistämme Suomessa, Paloniemi kertoo.

Asuntoja kovaan kysyntään

Espoon Asuntojen ensimmäiset puukerrostalot saavat uudet asukkaansa 10. maaliskuuta.

– Puukerrostalokohteen rakennuttaminen on ollut meille uusi ja mielenkiintoinen projekti. Moduulirakentaminen toi rakennuttamiseen uu- sia ulottuvuuksia, koska huoneistot olivat sisäpuolisilta osin hyvinkin valmiita heti rakennusten rungon noustua. Kohdetta on tehty hyvässä yhteistyössä sekä Raahen tehtailla että Espoossa tontilla, Espoon Asunnot Oy:n rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä sanoo.

Woodcompin näkökulmasta yhteistyö Espoon Asuntojen kanssa oli sujuvaa.

– Ammattilaisten kanssa on helppo toimia. Kiitos onnistuneesta hankkeesta kuuluu myös tehtaan ja työmaan henkilöstölle, projektinjohto- kumppanille, aliurakoitsijoille sekä tavarantoimittajille, Paloniemi sanoo.

Hyljetie 3:ssa sijaitsevat asunnot ovat hienolla paikalla uuden metroaseman kupeessa.

Kohtuuhintaisten asuntojen kysynnän pääkaupunkiseudulla on ennustettu jatkuvan suurena, sillä alueen asukasmäärä kasvaa työvoiman tarpeen, kaupungistumisen ja maahanmuuton myötä. Etenkin yksiöt, pienet kaksiot ja kolmiot ovat jatkossa kysyttyjä.

– Asukkaat tulevat varmasti viihtymään puukerrostaloasunnoissamme. Kiinteistön ylläpidossa meillä tullaan seuraamaan, vaatiiko puu- rakentaminen erityisempiä toimia elinkaaren aikana ja sen mukaan linjaamme, minkä verran Espoon Asunnoilla tulee jatkossa käynnisty- mään uusia puukerrostalohankkeita, Räihä sanoo.

Hyljetie 3:ssa sijaitsevat puukerrostalot ovat Espoon Asunnoille reilun 15 miljoonan euron investointi. Se toteutettiin ARAn 40 vuoden pitkällä korkotuella.

Lataa 28.2.2023 julkaisuvapaa lehdistötiedote täältä ›

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Marko Paloniemi
marko.paloniemi@woodcomp.fi
puh 050 039 1949

KW-Component Oy 

KW-Component on keskittynyt teolliseen puurakentamiseen ja puukerrostalojen KVR-urakointiin. Se on osa raahelaista Woodcomp -yhtiöitä, joka tarjoaa tarjoa asiakkailleen korkealaatuisen puurakentamisen konseptin. Toimintatapamme varmistaa kestävän, ympäristöä kunnioittavan rakentamistavan ja terveelliset asumisen ratkaisut.

Woodcomp-yhtiöiden liikevaihto oli viime vuonna noin 35 miljoonaa euroa ja se työllistää keskimäärin 150 henkilöä.


Rakennuttamisjohtaja Pirjo Räihä
pirjo.raiha@espoonasunnot.fi
puh 040 533 0021

Espoon Asunnot Oy

Espoon Asunnot on Espoon suurin vuokra-asuntojen tarjoaja ja Espoon kaupungin sataprosenttisesti omistama yhtiö. Sen asunnoissa asuu yli 30 000 espoolaista. Yhtiö aloittaa vuosittain keskimäärin 400 uuden kohtuuhintaisen asunnon rakennuttamisen.