Työntekijätarina: Oppisopimuksella tuotannon töihin

Woodcompin Lapaluodon tehtaalla tehdään töitä hymyissä suin rennossa työporukassa, jossa viihdytään, tuetaan ja autetaan aina toisiaan, kertoo oppisopimuksen kautta tuotannon tehtäviin meille työllistynyt Mikael Autio.

Kestävän ja tehokkaan puurakentamisen vahvalle edelläkävijälle voi tulla monta kautta töihin. Yksi reiteistä nuorekkaaseen työyhteisöömme on oppisopimuskoulutus, jota myöten saimme riveihimme Mikaelin, ahkeran ja leppoisan elementtituotannon työntekijän.
– Tulin viime kesänä tänne töihin koulun kautta oppisopimuksella. Täällä oli myös jo yksi tuttu oli töissä, jota kautta tiesin Woodcompista ennestäänkin. Päätin soittaa tehdaspäällikkö Janne Käkelälle ja kysyä, olisiko heillä töitä tarjolla. Olihan niitä ja paikka Woodcompilla järjestyi, Mikael kertaa.

Apua aina saatavilla

Oppisopimus ja Woodcompin työyhteisön avuliaan avoin meininki on tarjonnut hyvät eväät kehittyä työssä elementtitehtaalla.

– Meillä on hyvä työporukka, josta löytyy niin nuorta kuin vanhaakin tekijää. Meillä voi kysyä aina mistä vain, jos jokin tuntuu epävarmalta. Vaikka homman osaisikin, aina voi kysyä ja varmistaa. Apua saa kyllä aina. Esimiehiltäkin tulee kyllä tukea kaikissa tilanteissa, joissa sitä tarvii, Mikael kehuu.

Edut tukevat töissä jaksamista

Säännölliset työajat ja työhyvinvointia tukevat edut ovat tehneet Woodcompista mielekkään työpaikan Mikaelille, joka viihtyy urheilullisten aktiviteettien parissa.

– On hyvä, että meillä on tietyt työajat ja vuorot, jolloin töitä tehdään, eikä töitä ole milloin sattuu. Meillä pidetään huolta työntekijöistä viikottaisilla lentopallovuoroilla. Olemme pitäneet myös virkistyspäiviä. Meiltä löytyy myös liikuntaetu, jota voi hyödyntää vaikka kuntosalilla käymiseen.

Reilut puoli vuotta Woodcompilla työskennellyt Mikael on pitänyt työstään Lapaluodossa, jossa hän valmistaa kaltaistensa huippuosaajien rinnalla kestäviä, vastuullisia ja laadukkaita puuelementtejä kotimaisesta puusta.

– Woodcompilla on ollut mukavaa olla töissä. Voin kyllä ehdottomasti suositella Woodcompia työpaikkana, Mikael vakuuttaa.